Nieuws / 28 januari '22 / Wonen, Landelijk

Verkiezing Huisjesmelker van het Jaar 2022 van start

De verkiezing voor de Huisjesmelker van het Jaar is vandaag begonnen. Als aftrap van de verkiezing boden de SP Jongeren een gouden schoen aan bij het ministerie, bestemd voor
De Minister van Volkshuisvesting, Hugo de Jonge. De SP Jongeren roepen de minister hiermee op om huisjesmelkers eruit te trappen. SP Jongeren woordvoerder Bastiaan Meijer: “Veel te vaak moeten jongeren leven in slecht onderhouden huizen voor veel te veel geld. Wij gaan de strijd aan met de huisjesmelkers die hier grof aan verdienen en met de regering die dit mogelijk maakt.”

In de verkiezing voor de Huisjesmelker van het Jaar nomineren huurders hun huisbaas. Hieruit wordt de ergste huisjesmelker van 2022 gekozen. Op www.huisjesmelkervanhetjaar.nl kun je de komende weken jouw ervaring met een huisjesmelker achterlaten. In maart krijgt de ‘winnaar’ de oneervolle prijs uitgereikt.

Het is aan minister Hugo de Jonge om huisjesmelkers eruit te trappen. In het nieuwe coalitieakkoord staan veel te weinig maatregelen om jongeren te beschermen tegen slechte huisbazen. Wanneer huurders bij hun huisbaas aankloppen gebeurt er vaak niks of krijgen ze zelfs te maken met agressie. Jonge huurders kunnen geen kant op, want door de wooncrisis is verhuizen geen optie. Bastiaan Meijer: “Wonen is tot een verdienmodel gemaakt. Huisjesmelkers worden stinkend rijk door jongeren voor veel geld in slechte huizen te laten wonen. Dat moet gestopt worden.”