Nieuws

Tijd voor beter OV in Brabant

De afgelopen jaren hebben we het OV in Brabant slechter zien worden. Buslijnen verdwijnen, treinen zijn vol, te laat of komen helemaal niet meer opdagen. Dit komt door de manier waarop we het OV hebben geregeld in Brabant via bedrijven die het OV bezitten. Deze bedrijven zijn niet geïnteresseerd in goed OV, maar in winst maken.

SP Jongeren biedt QBuzz zwartboek Friese OV aan

Donderdagmiddag 7 maart zijn de SP Jongeren bij het hoofdkantoor van QBuzz geweest om een zwartboek aan te bieden over de slechte staat van het openbaar vervoer in Fryslân. SP Jongeren Fryslân heeft naar aanleiding van geluiden over de slechte kwaliteit van het openbaar vervoer in Fryslân vorig jaar onderzoek uitgevoerd onder reizigers. Tijdens dit onderzoek is er met veel reizigers gesproken op busstations en haltes door heel Fryslân. Hieruit bleek dat meer dan 80 procent van de reizigers niet tevreden was met het OV in Fryslân. 

Op stap met Jimmy Dijk

Zin om een biertje te drinken en een praatje te maken met SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk?
Dat kan! Jimmy gaat op stap en komt bij jou in de buurt.

Al tappend achter de bar gaat hij het hele land door om te luisteren naar jouw ideeën over hoe we de wereld kunnen veranderen! Kom langs voor een praatje, een drankje & neem wat vrienden mee. De eerste twee drankjes zijn van ons!

Sluit jij ook aan?

Jimmy staat vanaf 20:00 uur achter de tap. Vanaf 20:30 uur gaat hij in gesprek met alle aanwezigen.

Draai renteverhoging terug

SP Jongeren riep de minister van onderwijs Robert Dijkgraaf vanmiddag op om de verhoging van de rente op studieleningen terug te draaien. Met protestborden trokken zij naar het ministerie, maar de minister van Onderwijs weigerde hen te woord staan en stuurde in plaats daarvan de politie op ze af. Voorzitter van SP Jongeren en nummer 10 op de SP-kandidatenlijst Bastiaan Meijer: “Studenten worden door de politiek dubbel genaaid. We zijn geen onderdeel van de pechgeneratie, maar van de genaaide generatie.

Pagina's