Nieuws

Maak woningen van leegstaand oud belastingkantoor Leeuwarden!

SP Jongeren Fryslân hebben zaterdag 22 juni een bouwbord geplaatst bij het oude belastingkantoor aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Dit gebouw, dat al sinds 2016 leegstaat, is in handen van het Rijksvastgoedbedrijf. De leden van de jongerenorganisatie van de Socialistische Partij willen met hun actie druk zetten op de verantwoordelijke overheidsorganen om het pand weer nuttig te maken als woonruimte.

SP Jongeren viert feest op zonnige Dag van de Arbeid

Met een blok van ruim 60 man waren de SP en SP Jongeren afgelopen woensdag ruim vertegenwoordigt voor de viering van de Dag van de Arbeid in Amsterdam. Tijdens de viering dat begon met een mars naar het Martin Luther Kingpark voor een manifestatie van de vakbond FNV lieten de jongeren luid van zich horen met leuzen en muziek. 

Ledenvergadering groot feest

Op 13 april kwamen bijna 60 leden samen op het SP-partijkantoor ‘De Moed’ in Amersfoort voor de tweejaarlijkse ledenvergadering. Ze blikten terug op de groei van onze vereniging in 2023, maakten plannen voor een Europa dat werkt voor de werkende klasse en kozen we een nieuw landelijk bestuur. Het is altijd een mooi moment om oude- en nieuwe kameraden te ontmoeten.

Tijd voor beter OV in Brabant

De afgelopen jaren hebben we het OV in Brabant slechter zien worden. Buslijnen verdwijnen, treinen zijn vol, te laat of komen helemaal niet meer opdagen. Dit komt door de manier waarop we het OV hebben geregeld in Brabant via bedrijven die het OV bezitten. Deze bedrijven zijn niet geïnteresseerd in goed OV, maar in winst maken.

SP Jongeren biedt QBuzz zwartboek Friese OV aan

Donderdagmiddag 7 maart zijn de SP Jongeren bij het hoofdkantoor van QBuzz geweest om een zwartboek aan te bieden over de slechte staat van het openbaar vervoer in Fryslân. SP Jongeren Fryslân heeft naar aanleiding van geluiden over de slechte kwaliteit van het openbaar vervoer in Fryslân vorig jaar onderzoek uitgevoerd onder reizigers. Tijdens dit onderzoek is er met veel reizigers gesproken op busstations en haltes door heel Fryslân. Hieruit bleek dat meer dan 80 procent van de reizigers niet tevreden was met het OV in Fryslân. 

Op stap met Jimmy Dijk

Zin om een biertje te drinken en een praatje te maken met SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk?
Dat kan! Jimmy gaat op stap en komt bij jou in de buurt.

Al tappend achter de bar gaat hij het hele land door om te luisteren naar jouw ideeën over hoe we de wereld kunnen veranderen! Kom langs voor een praatje, een drankje & neem wat vrienden mee. De eerste twee drankjes zijn van ons!

Sluit jij ook aan?

Jimmy staat vanaf 20:00 uur achter de tap. Vanaf 20:30 uur gaat hij in gesprek met alle aanwezigen.

Pagina's