Nieuws

1 mei is van ons!

Terwijl aandeelhouders cashen, blijven lonen laag. De oorzaak? Deze economie staat niet in dienst van de werkende klasse terwijl wij wel het land draaiende houden. Nu is het genoeg! 

Daarom gingen tientallen SP Jongeren naar Amsterdam op 1 mei om de Dag van de Arbeid te vieren en (e met een streepje maar lukt ff niet op de iPad) op te eisen! Want deze dag zou voor iedereen in het teken moeten staan van de werkende klasse. In veel landen is het een nationale feestdag, maar in Nederland niet. Dat moet veranderen.

Geslaagde nieuwe ledenavond met Lilian Marijnissen

Op 21 april hadden we een gezellige avond voor nieuwe leden. Tientallen jonge mensen waren uit het hele afgereisd naar Amersfoort om daar kennis te maken met SP Jongeren. Fractievoorzitter Lilian Marijnissen kwam langs om alle vragen die we maar hadden te beantwoorden. En we praatte met elkaar door over socialisme, lokale acties en de groei van SP Jongeren. Natuurlijk sloten we de avond leuk af met een drankje. Goed dat er steeds meer jonge mensen lid willen worden van de SP Jongeren in een tijd waarin het vertrouwen in de politiek daalt.

Aanmeldingen open voor Zomerkamp

Je hebt er vast wel eens over gehoord – of misschien niet, dan is het daar nu de tijd voor – het SP Jongeren Zomerkamp! Deze legendarische week staat in het teken van interessante gasten van binnen en buiten de SP, leuke mensen ontmoeten, toffe activiteiten en vooral heel veel gezelligheid. Dit jaar vindt de week plaats in het Brabantse Loon op Zand van 22 tot 27 juli. De zomerschool is zowel voor leden die al een tijd actief zijn voor de SP en SP Jongeren, als voor jongeren die nog maar net lid zijn geworden.

De binnenstad van Den Haag bekleed met regenboogvlaggen

Geweld tegen de lhbti-gemeenschap in Nederland komt steeds vaker voor. Op zaterdagavond 8 april In Eindhoven hebben twintig personen een groep lhbti-jongeren lastiggevallen, een COC-pand gevandaliseerd, en een persoon aangevallen. In Groningen zijn medewerkers van een dragbar aangevallen. Tijdens de Week van de Lentekriebels werd seksuele voorlichtingsmateriaal over homoseksualiteit en transgender personen aangevallen in de media.

SP Jongeren bij het Volksprotest!

Duizenden mensen kwamen dit weekend samen op het Beursplein in Amsterdam met maar één doel; haal de energie bedrijven van de markt. En dat gebeurde dan ook letterlijk. Deze energiebedrijven kregen miljarden euro’s voor het prijsplafond. Dat geld stroomt direct in de zakken van aandeelhouders. Dat klopt niet, want ondertussen blijft de rekening hoog en zit de werkende klasse alsnog in de kou. Dat moet anders. Daarom zegt de SP: Nationaliseer de energievoorziening om de zeggenschap terug te pakken en de kosten van mensen omlaag te brengen.

Marcel van Hooijdonk Huisjesmelker van het Jaar

Op zaterdag 28 januari is Marcel van Hooijdonk uitgeroepen tot Huisjesmelker van het Jaar 2022. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door SP Jongeren op basis van nominaties en meldingen die worden gedaan. Van Hooijdonk had al eerder, in 2015 en in 2019, de dubieuze eer om deze prijs te ontvangen. Samen met huurders overhandigden de SP Jongeren van Hooijdonk de Huisjesmelker van het Jaar Award, die bestaat uit een pot met symbolische bedwantsen, een plaag waar meerdere huurders van Van Hooijdonk last van hebben. 

Bioscoopavond met SP Jongeren

Dit weekend kwamen SP jongeren uit het hele land naar studio De Moed in Amersfoort om de bijzondere film 'Sorry we missed you' te kijken. Achteraf gingen we met elkaar in gesprek over de boodschap van de film: wie profiteert eigenlijk van het huidige economische systeem? Waarom is de werkende klasse altijd de dupe? En hoe ziet een eerlijke economie eruit? Onze strijd voor een eerlijke wereld gaat altijd hand in hand met gezelligheid en toffe activiteiten zoals deze avond.

Pagina's