Nieuws

Draai renteverhoging terug

SP Jongeren riep de minister van onderwijs Robert Dijkgraaf vanmiddag op om de verhoging van de rente op studieleningen terug te draaien. Met protestborden trokken zij naar het ministerie, maar de minister van Onderwijs weigerde hen te woord staan en stuurde in plaats daarvan de politie op ze af. Voorzitter van SP Jongeren en nummer 10 op de SP-kandidatenlijst Bastiaan Meijer: “Studenten worden door de politiek dubbel genaaid. We zijn geen onderdeel van de pechgeneratie, maar van de genaaide generatie.

Kom naar de Prinsjesdag Afterparty!

Om de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen af te trappen met SP Jongeren organiseren we dit jaar: de officiële PrinsjesdagProtest Afterparty. Je wilt dit niet missen! Dit toffe feest vindt plaats op zondag 17 september in Den Haag nadat we tijdens het PrinsjesdagProtest opkomen voor een beter Nederland.

Kom na het protest gezellig kletsen en borrelen op een plek die helemaal voor ons is op loopafstand van het protest. Zowel leden van SP-jongeren als niet leden zijn welkom. De eerste paar drankjes zijn van ons.

SP Jongeren haalt gestegen prijzen bij Hoofdkantoor Jumbo terug

Leden van SP Jongeren kwamen vandaag in actie bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Zij haalden de gestegen kosten voor boodschappen terug, de zogenoemde "graaiflatie" waarmee Jumbo de prijzen nog verder verhoogd om hun aandeelhouders te spekken. De directie ontving van de jongeren daarom een groot gouden spaarvarken. “Ons spaarvarken is namelijk leeg,” aldus voorzitter van SP Jongeren Bastiaan Meijer. “En dat terwijl zij hun zakken vullen. Daarom zegt SP Jongeren: verlaag de prijzen!”

Mbo-tour gaat door: Leeuwarden steunt manifest!

Tientallen mbo-studenten uit Friesland spraken vanmiddag hun steun uit voor ons mbo-manifest 'Wij verdienen het'. Daarin wordt de politiek opgeroepen om te zorgen voor beter openbaar vervoer, hogere stagevergoedingen en een hoger loon na je studie. Lid van SP Jongerengroep Fryslân: 'Jongeren hier voelen zich totaal vergeten door de politiek. Daar moet verandering in komen. Dat kan alleen als jongeren zich ook uitspreken en in actie komen voor meer waardering voor het mbo. Wij verdienen het'.

Pagina's