Nieuws

Haagse studenten; Verhuis naar Delft!

De winter komt er weer aan, ook voor studenten. Voor heel Nederland zal dit een barre winter worden. Door het zwakke optreden van het kabinet Rutte 4 dreigen miljoenen mensen in de kou te zitten. Het kabinet maakt het gemeenten als Den Haag onmogelijk om de energietoeslag ook aan studenten uit te keren. Toch heeft de gemeente Delft besloten deze toeslag wel aan studenten uit te keren. Daarom roept SP Jongeren Den Haag in navolging van de vogeltrek deze winter de studententrek uit. De oproep van SP Jongeren Den Haag: studenten, verhuis deze winter naar Delft!

 

In actie voor lagere kosten

De SP Jongeren uit Helmond en Eindhoven hebben twee spandoeken opgehangen aan het viaduct bij Nuenen over de A270. Met de spandoeken willen de SP Jongeren aandacht trekken naar de langdurende koopkracht crisis en dat de kosten voor het dagelijks leven omlaag moeten.

F*ck hoge prijzen!

Steeds meer jongeren hebben moeite met de rekeningen betalen. Terwijl de prijzen van boodschappen, energie en huur steeds maar omhoog gaan, stijgen onze lonen niet mee. Ook hebben wij nog geen recht op de energietoeslag. Het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen.

Geslaagde zomerschool vol actie en scholing

De SP jongerenzomerschool was dit jaar weer een groot succes. Meer dan 40 jonge SP'ers uit het hele land kwamen samen in Meppel voor een week vol gezelligheid, scholing en sport. Tijdens de actiedag hebben we in Zwolle een hoop van de scholingen uit de week in de praktijk kunnen brengen door de straat op te gaan en deuren langs te gaan met onze koopkrachtcampagne. Iedereen kijkt terug op een fantastische week! Lees een indruk van de week hier!

SP Jongeren aanwezig tijdens StuFi-protest

Op de Dam in Amsterdam verzamelden zich op zaterdag 11 juni weer duizenden studenten om van zich te laten horen over de krappe compensatie die zij door dit kabinet voorgeschoteld krijgen. Het bedrag dat op dit moment wordt genoemd is onvoldoende om studenten, die slachtoffer zijn geworden van dit politiek-experiment, te compenseren. Het is onrechtvaardig dat jongeren zijn behandeld als proefkonijn, maar er niks voor terugkrijgen. Ook de voorgestelde nieuwe studiefinanciering is veel lager dan het oude bedrag toen de studiefinanciering werd afgeschaft. Daarom lieten we van ons horen!

1 mei demonstratie | ‘Lonen omhoog, bonussen omlaag’

‘Lonen omhoog, bonussen omlaag’ luidde de leus op onze banner tijdens de 1 mei demonstratie in Utrecht dit jaar. Op de dag van de arbeid liepen we– met vierduizend anderen – in Utrecht mee met de demonstratie om de dag te vieren, maar ook om een duidelijke boodschap mee te geven. De dag van de arbeid is een dag waarop we onze successen vieren, maar ook druk blijven zetten voor betere werkomstandigheden en hogere lonen.

Ledenavond met Lilian

Vrijdagavond 25 maart kwamen we met tientallen SP Jongeren bij elkaar voor een gezellige avond met Lilian Marijnissen. Tijdens deze avond konden we elkaar eindelijk weer binnen de anderhalve meter ontmoeten op ons landelijke partijbureau de Moed. We begonnen de avond met een korte introductie van de landelijke en lokale activiteiten van SP Jongeren. Daarna speelden we een quiz om erachter te komen wie er het meeste weet over de geschiedenis van de SP. De felbegeerde prijs, een boek over de politieke ideeën van Bernie Sanders, ging uiteindelijk naar Den Haag mee naar huis.

Pagina's