Nieuws / 15 april '23 / SP Jongeren Den Haag

De binnenstad van Den Haag bekleed met regenboogvlaggen

Geweld tegen de lhbti-gemeenschap in Nederland komt steeds vaker voor. Op zaterdagavond 8 april In Eindhoven hebben twintig personen een groep lhbti-jongeren lastiggevallen, een COC-pand gevandaliseerd, en een persoon aangevallen. In Groningen zijn medewerkers van een dragbar aangevallen. Tijdens de Week van de Lentekriebels werd seksuele voorlichtingsmateriaal over homoseksualiteit en transgender personen aangevallen in de media.

Zo hoort het niet. Mensen van alle seksuele gerichtheden en genderidentiteiten horen overal welkom te zijn. Om solidariteit te tonen met de lhbti-gemeenschap in Den Haag heeft SP Jongeren Den Haag meerdere zichtbare plekken in de binnenstad van Den Haag bekleed met regenboogvlaggen. SP Jongeren Den Haag contactpersoon Tijmen van Wijngaarden: “De lhbti-gemeenschap in onze stad moet zich veilig en welkom voelen om te zijn wie ze zijn. Wij laten een geluid horen tegen homofobie en transfobie.”

De COC roept iedereen op om op zaterdag 15 april een regenboogvlag uit te hangen. SP Jongeren Den Haag ondersteunt deze oproep. Wil je je solidariteit laten zien? Laat dan een regenboogvlag hangen!