Nieuws / 22 september '22 / SP Jongeren Den Haag

Haagse studenten; Verhuis naar Delft!

De winter komt er weer aan, ook voor studenten. Voor heel Nederland zal dit een barre winter worden. Door het zwakke optreden van het kabinet Rutte 4 dreigen miljoenen mensen in de kou te zitten. Het kabinet maakt het gemeenten als Den Haag onmogelijk om de energietoeslag ook aan studenten uit te keren. Toch heeft de gemeente Delft besloten deze toeslag wel aan studenten uit te keren. Daarom roept SP Jongeren Den Haag in navolging van de vogeltrek deze winter de studententrek uit. De oproep van SP Jongeren Den Haag: studenten, verhuis deze winter naar Delft!

 

Studentenorganisaties voeren een verhit debat met de minister over het toekennen van de energietoeslag aan studenten. SP Jongeren Den Haag contactpersoon Tijmen van Wijngaarden: “Studenten worden net als de werkende klasse geconfronteerd met de hoge prijzen voor boodschappen en energie. Toch weigert het kabinet gemeenten genoeg geld te geven om ook studenten de winter door te helpen. Studenten zijn hier terecht boos over, ook voor studenten dreigt een eventuele koude, barre winter.” De gemeente Delft is één van de weinige gemeenten die extra geld uittrekt om studenten wel een energietoeslag toe te kennen. Van Wijngaarden: “Het is absurd dat een gemeentegrens bepaalt of je wel of niet wordt geholpen met je rekeningen. Daarom zijn wij genoodzaakt om studenten op te roepen te overwinteren in Delft.”

 

Studenten kunnen meedoen aan de studententrek door zich op te geven voor een ludiek Facebookevenement via https://fb.me/e/2jURsuCud