Lokale groepen

SP Jongeren organiseert zich in verschillende groepen door het land. Dat doen we zo lokaal mogelijk zodat we zo dicht mogelijk bij de jongeren staan die we spreken en organiseren. Op deze plekken veranderen SP Jongerengroepen op dit moment hun stad of dorp in een betere plek. In Den Haag bijvoorbeeld wordt een huisjesmelker aangepakt die niet fatsoenlijk voor zijn huurders zorgt en in andere steden zijn jongeren aan de slag om de kosten voor jongeren omlaag te krijgen. 

De groepen komen op een vast moment bij elkaar en ieder lid is daar op elk moment welkom. Als je in een stad of dorp woont waar nog geen groep is, dan ben je natuurlijk welkom om aan te sluiten bij jouw dichtstbijzijnde groep. Tijdens die bijeenkomsten bespreken we wat er speelt onder jongeren en maken we actieplannen om aan de slag te gaan op belangrijke thema’s zoals woningnood, het schuldenstelsel en de hoge kosten. Natuurlijk is er dan altijd genoeg ruimte voor gezelligheid met elkaar. 

Zit er geen lokale groep bij jou in de buurt maar wil je wel lokaal actief worden? Mail dan naar jongeren@sp.nl. Dan kijken we samen wat je kunt doen!