Nieuws / 6 mei '23 / Landelijk

SP Jongeren zet gouden toiletpot neer voor gemeentehuis

Het gemeentebestuur in Amersfoort is van van plan om 118 miljoen euro uit te geven aan een nieuw gemeentehuis, terwijl er bezuinigd wordt op belangrijke voorzieningen. Voor dat bedrag zullen er vast gouden toiletpotten te vinden zijn. SP Jongeren zette deze daarom alvast neer voor het huidige Amersfoortse gemeentehuis.

Terwijl buurthuizen verdwijnen vindt het gemeentebestuur zijn eigen onderkomen belangrijker dan het welzijn van de Amersfoorters. Inwoners betalen mee aan dit megalomanen project zonder enige inspraak. Het gemeentebestuur spoelt €625 per inwoner door het toilet voor hun nieuwe ivoren toren, die binnenkort achter het nieuwe gemeentehuis verreist. Voorzitter van SP Jongeren Bastiaan Meijer: "Om het prestigeproject van het gemeentebestuur te bekostigen worden voorzieningen uitgekleed. Het gemeentebestuur kiest alweer voor zichzelf, in plaats van voor de inwoners." 

Deze actie vond plaats tijdens de kaderdag van SP Jongeren. Daar kwamen we samen met zo'n 20 jongeren uit het hele land om plannen voor SP Jongeren te bedenken en verder in gang zet te zetten. En daar hebben we meteen onze lessen in de praktijk gebracht.