Nieuws / 2 juli '23 / Landelijk

SP Jongeren komen bij elkaar voor nieuwe plannen

Op de ledenvergadering van SP Jongeren vandaag waren leden uit het hele land aanwezig om een nieuw bestuur te kiezen, plannen te maken voor de nieuwe campagne en elkaar beter te leren kennen tijdens een gezellige barbecue. De leden kozen een nieuw bestuur dat komend jaar samen aan de slag gaat met de nieuwe mbo-campagne ‘Wij verdienen het'. Voorzitter Bastiaan Meijer: ‘Mbo-studenten maken ons land, maar worden door de politiek totaal vergeten. Het is tijd om de mensen die ons land draaiende houden eindelijk eens te waarderen’.

Onze regionale SP Jongeren groepen zijn deze zomer op straat te vinden om met jongeren in gesprek te gaan over dit mbo-manifest en steun op te halen onder (oud)mbo-studenten, ouders van de studenten en iedereen die vindt dat mbo’ers betere waardering verdienen. SP-Kamerlid en lid van het dagelijks bestuur van de SP Jimmy Dijk ging met ons in gesprek over het belang van onze rol in de partij en de nieuwe campagne ‘Kom op voor Nederland’. Op het Prinsjesdagprotest op 17 september zal er een speciaal jongerenblok zijn waar jongeren zich kunnen aansluiten.

Bastiaan Meijer werd herkozen als voorzitter: ‘Terwijl andere politieke jongeren denken dat ze de wereld veranderen door parlementje te spelen, organiseren wij jongeren die afgehaakt gemaakt zijn van de politiek. Dat is wie wij zijn. Het betrekken van jongeren bij onze strijd voor een betere wereld is wat ons zo anders maakt dan andere politieke jongerenorganisaties. Ik roep iedereen op om zich bij ons aan te sluiten. Want samen eisen we een betere wereld!'

Naast de voorzitter zijn de algemeen bestuursleden die gekozen werden Joshua Versijde, Maarten van Orden, Jeremie van Zeist en Debbie van Dijk. Mathijs Fiddelaers ondersteunt het SP Jongeren bestuur als medewerker.