Nieuws / 30 oktober '22 / Landelijk

Nieuwe stap SP Jongeren

Tientallen jonge SP-leden besloten dit weekend om de vereniging SP Jongeren op te richten. Vanaf nu gaan wij verder aan de slag met het betrekken van jongeren bij een socialistische maatschappij. Wij stelden samen het jaarplan voor volgend jaar vast waarin een grote campagne om MBO-studenten te betrekken op de planning staat. Door dit kabinet Rutte/Kaag betalen jongeren de rekening van alle problemen die door dit asociale kabinet gecreëerd zijn: lage lonen, hoge huren en kosten voor het onderwijs die de pan uitrijzen. De bestaanszekerheid van jongeren staat op het spel.

Onze voorzitter Bastiaan Meijer: 'Wij weten dat de verandering niet alleen gaat komen uit de Tweede Kamer of de gemeenteraad, maar juist op straat. Alleen daar kunnen we voor grote én kleine veranderingen zorgen. Als je je samen organiseert, is niets onmogelijk.'

Inmiddels zijn er meerdere groepen actief in het land die acties opzetten in hun regio met andere jongeren. In Den Haag gebeurt dit door het nomineren van Marcel van Hooijdonk als 'Huisjesmelker van het Jaar' en op andere plekken zijn groepen bezig met enquêtes onder MBO-studenten en bij studentenwoningen.