Nieuws / 19 juni '23 / Landelijk, Mbo

Lancering mbo-manifest: wij verdienen het!

Wij lanceren vandaag ons mbo-manifest: wij verdienen het! Op het ROC van Twente waren we aanwezig om studenten zich uit te laten spreken voor het manifest dat oproept tot meer waardering voor mbo-studenten. De steun onder studenten is groot: velen gaven aan dat ze zich herkennen in het gevoel dat mbo-studenten minder zouden zijn dan hbo-studenten. Een gevoel waar SP Jongeren met dit manifest aandacht voor wil vragen omdat mbo-studenten nog steeds niet hetzelfde worden beloond als andere studenten.

'Mbo-studenten trekken altijd aan het kortste eind: stagevergoedingen zijn laag, het openbaar vervoer is slecht, ze worden uitgesloten van kroegen en verenigingen. Bovendien wordt door de politiek en media op deze studenten neergekeken. Met dit manifest - dat nu al ondersteund wordt door vele studenten - moet daar een einde aan komen' zegt Bastiaan Meijer, voorzitter van de SP Jongeren.

Daarom is het belangrijk dat iedereen die het hiermee eens is zich uitspreekt. Zowel mbo-studenten, als oud-studenten, ouders en iedereen die vindt dat mbo'ers de waardering moeten krijgen die ze verdienen worden opgeroepen om het manifest te tekenen. Deze zomer zal SP Jongeren door het hele land steun ophalen.