Nieuws / 1 mei '22 / Landelijk, Kosten omlaag

1 mei demonstratie | ‘Lonen omhoog, bonussen omlaag’

‘Lonen omhoog, bonussen omlaag’ luidde de leus op onze banner tijdens de 1 mei demonstratie in Utrecht dit jaar. Op de dag van de arbeid liepen we– met vierduizend anderen – in Utrecht mee met de demonstratie om de dag te vieren, maar ook om een duidelijke boodschap mee te geven. De dag van de arbeid is een dag waarop we onze successen vieren, maar ook druk blijven zetten voor betere werkomstandigheden en hogere lonen.

De kosten stijgen hard, terwijl de inkomsten van mensen gelijk blijven. Onze koopkracht daalt dus. Jongeren maken veel ongelijkheid mee op de arbeidsmarkt. Neem het minimumjeugdloon dat er nog steeds voor zorgt dat iedereen onder de 21 jaar wordt weggezet met een oneerlijk loon. Terwijl je volwassen werk doet krijg je niet als een volwassenen betaalt. Of neem de steeds onzeker wordende arbeidsmarkt waardoor jongeren later op zichzelf kunnen wonen of beginnen met het stichten van een gezin. Ook na 1 mei gaat onze strijd voor hogere lonen, betere werkomstandigheden en bestaanszekerheid door. Daarom lieten we 1 mei van ons horen!

Samen strijden we voor een plan voor sociale vooruitgang om onze arbeidsmarkt eerlijker te maken. Doe mee, word lid en sluit je aan!