Nieuws / 7 mei '24 / Landelijk, Activiteiten

SP Jongeren viert feest op zonnige Dag van de Arbeid

Met een blok van ruim 60 man waren de SP en SP Jongeren afgelopen woensdag ruim vertegenwoordigt voor de viering van de Dag van de Arbeid in Amsterdam. Tijdens de viering dat begon met een mars naar het Martin Luther Kingpark voor een manifestatie van de vakbond FNV lieten de jongeren luid van zich horen met leuzen en muziek. 

Op de Dag van de Arbeid worden de successen van de vak- en sociale beweging gevierd zoals de 8-urige werkdag. Maar de strijd is nog niet klaar. Daarom hadden de socialisten ok een heldere boodschap op hun spandoek: ‘’Miljonairsbelasting NU!’’. SP Jongeren voorzitter Jeremie van Zeist: ‘’De sociale inhaalrace is nu nodig. De winsten van het groot-bedrijf gaan over de plinten, terwijl mensen de rekening amper kunnen betalen. Met die miljonairsbelasting halen we geld op van de 0,3% allerrijksten, om te investeren in onze publieke voorzieningen als het onderwijs en de zorg’’.

Het is eerlijke koek dat de welvaart wordt besteed aan datgene waar we allemaal belang bij hebben Steun daarom ons plan voor een miljonairsbelasting.