Nieuws / 19 september '21 / Landelijk, Activiteiten

SP jongerenweekend in het teken van actievoeren

In het weekend van 17, 18 en 19 september gingen we met zo’n 30 SP Jongeren naar een scholingsweekend in Austerlitz. Tijdens dit weekend dat helemaal in het teken stond van actievoeren hebben we verschillende scholingen gehad en samen een grote actie gepland tegen de wooncrisis. Natuurlijk was ook veel ruimte voor gezelligheid.

We begonnen het weekend met een scholingsmoment van Jan Marijnissen. Jan vertelde ons alles over het opzetten en winnen van acties. Op zaterdag kwam onder andere Ron Meyer langs om met ons in gesprek te gaan over zijn campagne voor de Onmisbaren en het belang van het opzetten van bewegingen. Mensen van het scholingsteam leerden ons hoe we dit zelf in de praktijk konden brengen.
We sloten het weekend af door zelf een actie op te zetten. Samen hebben we gewerkt aan een 30-meter lang spandoek om een statement te maken tegen de wooncrisis. Deze zal binnenkort aan de hele Tweede Kamer worden getoond. Daarover later meer. We kijken terug op een leerzaam, maar vooral gezellig weekend en bedanken iedereen die daaraan bijgedragen heeft!