Nieuws / 13 februari '23 / Kosten omlaag, Landelijk

SP Jongeren bij het Volksprotest!

Duizenden mensen kwamen dit weekend samen op het Beursplein in Amsterdam met maar één doel; haal de energie bedrijven van de markt. En dat gebeurde dan ook letterlijk. Deze energiebedrijven kregen miljarden euro’s voor het prijsplafond. Dat geld stroomt direct in de zakken van aandeelhouders. Dat klopt niet, want ondertussen blijft de rekening hoog en zit de werkende klasse alsnog in de kou. Dat moet anders. Daarom zegt de SP: Nationaliseer de energievoorziening om de zeggenschap terug te pakken en de kosten van mensen omlaag te brengen.

Ons SP-Jongeren lid Robin uit Groningen vertelde op het podium hoe hij als mbo-student nu maximaal moet bijlenen om de rekening te betalen. Hij en vele duizenden studenten hebben nu geen recht op energietoeslag. Dit moet anders.

Wij trokken door de Amsterdamse straten met een massa van mensen en onze eigen SP Jongeren Volkswagen bus die voor de muziek zorgde en waarvandaan we leuzen schreeuwden. Dit was een fantastische aftrap van onze verkiezingsstrijd. Het kan en het moet anders, Sluit je daarom aan.