Nieuws / 12 maart '24 / Activiteiten, Landelijk

Jongeren laten zich horen op 29e SP-congres!

Meer dan 60 jonge leden waren in Bussum voor het 29e congres van de SP, om van zich te laten horen voor een betere toekomst. Het SP-congres kwam samen om het Europese- verkiezingsprogramma en kandidatenlijst te bespreken, en een nieuw partijbestuur te kiezen. Het werd een fantastische dag.

In een wereld waarin we de investeringen in de oorlogsindustrie zien toenemen en de investeringen in het aanpakken van klimaatverandering achterlopen komen steeds meer jongeren in actie. De werkende klasse – iedereen die afhankelijk is van loon, uitkering of pensioen – eisen een betere toekomst. Daarom lieten we luidkeels van ons horen op het podium: wij zijn de werkende klasse van de toekomst!

De inspirerende dag werd door niemand minder dan Jimmy Dijk, nieuwe SP-fractievoorzitter, afgesloten in de Jongeren Lounge: ‘’Jongeren zien hun toekomst steeds donkerder worden. Ze wonen noodgedwongen nog bij hun ouders. Ze beginnen hun volwassen leven met een torenhoge studieschuld. MBO-studenten merken dat er op hen neer wordt gekeken. Terwijl zij ons land overeind houden’’, aldus Dijk. Geen vraag was te gek om aan hem te stellen.  

Ben jij er de volgende keer ook bij? Word dan lid van de actiefste jongerenorganisatie van Nederland!