Nieuws / 11 september '23 / Activiteiten, Landelijk

Manifiesta: weekend om niet meer te vergeten

SP Jongeren was dit weekend met een club jongeren aanwezig op het Belgische festival Manifiesta. Dit feest van de solidariteit in Oostende bracht ons inspiratie, interessante gesprekken en vooral heel veel gezelligheid. 

Het hele weekend spraken we socialisten van over de wereld over onze organisatie en over dat van hun. Van bijeenkomsten over klimaatrechtvaardigheid tot workshops om een cursus salsa dansen. Van alles was er te doen, te zien en te eten. Onze socialistische zusterpartij, de PvdA in BelgiĆ«, organiseert elk jaar dit festival waarop solidariteit tussen mensen centraal staat. Met een tiental jongeren bezochten we 2 dagen lang interessante debatten, workshops en toffe muziekoptredens. 

Voormalig Labourleider in het Verenigd Koninkrijk Jeremy Corbyn sprak bij het centrale openingsmoment over hoe de strijd voor vrede in plaats van meer wapens, noodzakelijker is dan ooit. Ook Chris Smalls, oprichtiger van de eerste vakbond van Amazon in de Verenigde Staten, sprak daar over het belang om ons te organiseren. Zondag was onze fractievoorzitter Lilian Marijnissen te gast om in gesprek te gaan met Raoul Hedebouw over hoe we kunnen samenwerken om de strijd van de werkende klasse kunnen verenigen.